Szimbolikus Szellemi Piramis Tarot tanfolyamok

Piramis Tarot

Piramis Tarot

“A TAROT nem boszorkányság, nem bűn, hanem életszemlélet. Az a szemlélet, mely megtanít a FÉNYben járni, a fényt látni, és az árnyékba fényt vinni. És mi a fény? A szeretet, a valódi szeretet.”

Lekszikov Attila Péter  (A nagy Tarot könyv – Szellemi Szimbolikus Piramis)

Maga a tarot képek sorozata, azt mutatja, amire KÉPesek vagyunk.

A tarot kártyákat a legtöbben egyiptomi vagy kabbalista eredetűnek tartják. Valójában a tarot által hordozott tudás atlantiszi eredetű, ahogy azt Papus (Dr. Gerald Encausse) is megállapította – ö volt az, aki legmélyebben nyúlt vissza az időben a tarot eredetét kutatva.

Hogy ezt a magas rendű tudást (a szintézis törvényét) megmenekítsék, a tanítást képekbe zárták. Ezeket láthatjuk viszont a kártya lapjain.

Carl Gustav Jung szerint az ember kollektív tudattalanjának tartalmait jeleníti meg.

A kártya projekció. Nem jósol, hanem azt a legjobb utat mutatja meg nekünk jelen helyzetünk alapján, amelyen a legrövidebb idö alatt a legkisebb energia befektetéssel a legjobb megoldást érhetjük el.

Mindig a jelen pillanat képeit mutatja, amit meg tudunk változtatni!

A tarot 78 lapból: 22 nagy arkánumból (az ember belső fejlődésének 22 állomása), és 56 kis arkánumból áll (melyek a nagy arkánumok jelentését árnyalják).

Az arkánum szó jelentése titok. Ezen titkok felfedése, megértése és gyakorlatba való átültetése által tudatosabban élhetjük életünket, és végül eljuthatunk újra saját lényegünkhöz.

Minden egyes lap tartalmaz egy SZimbólumot, egy SZámot és egy SZót. Ezzel a három SZ-szel fejezhető ki, írható le az ember létezésének kulcsa, vagyis azok a képek, amire az ember képes, a “jó sor”, amire törekednie kell, ha az életében a tudatos létet választja. A kulcshoz illő zár a Szimbolikus Szellemi Piramis Tarot kirakás egyedi struktúrája, amely a teljességet hordozza.