Szimbolikus Szellemi Piramis Tarot tanfolyamok

Bolondok Napja

By on 2016. 06 16. in Blog | 0 comments

Életünk minden egyes pillanata egyedi és megismételhetetlen. És – ahogy tanárunk felhívta volt rá a figyelmünket – a hétköznapi, MEGSZOKOTT dolgokból van több, ezért érdemes arra odafigyelnünk, hogy általában milyen gondolatok és érzések töltik ki a mindennapjainkat. Mert végső soron ezek határozzák meg az életünk minőségét.

Mindazonáltal vannak kiemelten fontos időszakai, napjai mindannyiunk életének. Ez a mai nap több szempontból is ilyen. 2016.06.16-a van. Ami összességében 22-t ad ki, ami pedig ún. mesterszám. Erről szeretnék most néhány gondolatot megosztani Veletek.

Először is a 6. (június) hónap kapcsán a 6-os számról, és a 6-os Tarot kártyáról: ez a DÖNTÉS lapja. Ez az ember száma, hiszen folyamatosan döntési helyzetbe kerülünk. Ezt ugyan halogathatjuk, de végső soron az is egyfajta döntés, ha nem döntünk. Ekkor azonban ne csodálkozzunk, ha mások megteszik ezt helyettünk, a saját nézeteiket és érdekeiket előtérbe helyezve, ami számunkra nem biztos, hogy kellemes következményekkel jár. Tehát lelki, fizikai és szellemi szinten is időről időre döntési helyzetbe kerülünk. 3×6=18, ami a Hold a Lélek kártyája. A lélek akkor teljes, akkor tudja megvalósítani küldetését, ha minden szinten felvállaljuk a döntéseinket. A csillagos égre nézve azt látjuk, hogy most nagyon ideje van önMAGunk felvállalásának (az Orion csillagkép váll csillaga, a Betelgeuse kiemelt szerepet kapott most).

druidtarot6

2016-os év és a 16-os nap energiája kapcsán pedig íme néhány gondolat a 16-os kártyáról. A Torony a – kényszerű – változás lapjáról is említést kell – és érdemes is – tennünk. Erre a lapra szoktuk mondani, hogy DÖNThetsz: ugrasz magadtól, vagy megvárod, míg löknek. Ezzel a minőséggel most mindannyian “meg vagyunk kínálva”, ki így, ki úgy (2016: 20-16 SORSszerű a változás). Eddigi tapasztalataim szerint érdemes magunktól ugrani, és HINNI abban, hogy meg VAGYUNK tartva. Mint az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag című filmben…  Mert bár sokszor halálra vagyunk rémülve attól, hogy lépjünk, hogy elhagyjuk a megszokott partokat, a biztonságos kikötőt, mégis utóbb kiderül, hogy nem a változásba, hanem annak hiányába halunk bele, ha fizikailag nem is, lelkileg mindenképpen. Miközben minden egyes nap érezzük, hogy “hív a sorsunk”, hogy mást írtunk meg “odaát” magunknak, hogy tartozunk önmagunknak és a világnak azzal, hogy legalább ELINDULJUNK, hogy megtegyük azt a bizonyos lépést. És gyakorta az Univerzum / Jóisten (nevezze mindenki ahogyan neki tetszik) ilyenkor valójában 10-100-1000 lépést tesz felénk cserébe. És a tenyerén hordoz, még akkor is, ha úgy érezzük, hogy közben néha tapsol… 🙂 De a taps is nekünk, ÉRTünk szól.

16

 

Ha meghozzuk azt a döntést: 6, hogy hajlandóak vagyunk változni, változtatni, hogy ugrunk: 16, akkor a 22-es állapotába kerülünk, ami a Bolond lapja. Ekkor gyakorta találjuk magunkat olyan helyzetben, hogy a környezetünk valóban bolondnak néz, nem értik, hogy mi történt velünk, hogy látszólag logikátlan döntéseket hozunk, hogy hirtelen egészen másként viselkedünk, mint amit addig megszoktak tőlünk, hogy hirtelen azon álmaink nyomába eredünk, amit eddig még önmagunknak sem mertünk bevallani. De amint így teszünk, hirtelen elkezdenek csodák történni körülöttünk. A 22-es a csodák lapja is. Váratlan, kiszámíthatatlan, a családot, a barátainkat a frász kerülgeti, mert szerintük éppen álmodozva lépegetünk a szakadék felé. De aggodalomra semmi ok. Az őrangyalunk mindig résen van, és figyel ránk. Amit meg kell tapasztalnunk, azt pedig úgyis “megtapasztaltatják” velünk.

A 22-es, a Bolond Isten másik arca. Mutasd meg a VILÁGnak (21) a benned élő istenit, a Mágust (1), azt a fÉNymagot, amely ott lapul benned is arra várva, hogy napvilágra kerülhessen, és alkothasson, teremthessen, ragyoghasson. Akkor is, ha ez még számodra is szokatlan. A Bolondot nullával is jelölik, mert egy kör végét, és egyben egy új kezdetét, az origót is jelenti. A Mágus, a hős bejárta az útját – legalábbis a spirál egy szintjén. És az életed főhőse(-hősnője) TE vagy.

Tehát arra bátorítalak, hogy győzd le a kétségeidet, a lustaságodat, bármit, ami eddig visszatartott. Hallgass arra a belső hangra, és hozd meg azt a DÖNTÉST, merj VÁLTOZtatNI, indulj el, tedd meg azt a bizonyos első lépést az álmaid felé. Merj ÉLni! Itt az idő, MOST!

Áldás kísér utadon.

TheFool_sacredIsleTarot

 

Képek forrása: Pinterest

  • 0/22 A Bolond: Sacred Isle Tarot
  • 6: Druid Craft Tarot
  • 16: Ansata Tarot
Share on Facebook19Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on Tumblr0Email this to someone

Post a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

2 × 3 =