Szimbolikus Szellemi Piramis Tarot tanfolyamok

Asztrozófia

Asztrozófia

“Ami lent van, az megfelel annak, ami fent van, és ami fent van, az megfelel annak, ami lent van, hogy az egyetlen varázslatának műveletét végrehajtsd.”

Hermész Triszmegisztosz

Az asztrológia analógiákkal dolgozik.

Nyilván nem a csillagok járása tehet életünk történéseiről, azonban útmutatást adnak nekünk, mivel a nagyobb rendszer (univerzum) működéséböl következtetni lehet a kisebb rendszer (emberi test /  lélek / szellem) működésére. Ahogy tanárom, Paksi Zoltán mondta: “MINDEN ÉGI HELYZET TÖKÉLETES, ami felé nemesedhet az ember”.

Az asztrológiát / asztrozófiát önismereti céllal alkalmazom.

Személyes horoszkópunk/asztroszkópunk  segítségével megismerhetjük alapvető képességeinket, motivációinkat, életcélunkat, valamint azt, hogy mindezt hogyan tudjuk mindennapi életünkben építő módon megélni, kibontakoztatni, kiválasztva a cselekvéshez a megfelelő időminőséget.

Az ember fejlődése nem lineáris, hanem egy spirális út mentén halad (mint amilyen a galaxisunk is, melyben élünk). Végső célja a fÉNy, az (ön/ÉNtudatra) ébredés, az EGYség megélése.

Ehhez a lélek – látszólag tudattalanul – választja ki a “haza vezető utat”, melynek során különböző feladatokat végez el, hogy tanuljon, tapasztaljon.

“ISTEN NEM LÉTEZIK OLYAN FORMÁBAN, AHOGY A LEGTÖBB EMBER GONDOL RÁ: MINDEN AMI ÉL, AZ ISTEN.” Raziel

Mindannyiunkban ott van a fÉNymag, amely által képesek vagyunk megteremteni saját világunkat.

Mindannyian az EGY rÉSzei vagyunk, és ha ismerjük saját működésünket, akkor használni tudjuk teremtő erőnket is. ÖnMAGunk megismerésében, illetve az ismeret elmélyítésében van segítségünkre az asztrozófia, a csillagbölcselet.

 csillagászati naptár